Търсене в този блог

събота, 8 октомври 2016 г.

Аплодисменти за Ирина ! – Велислава Дърева

 

 

Подлярщините на Борисов, двете стрини и прочее мерзавци

 ООН има нов генерален секретар и той се казва Антониу Гутериш. Според детайлния анализ на агенция Ройтерс ("Абе, не`ква си агенция!", би казало вънкашното министърче) Ирина Бокова, предадена и продадена от собствената си държава, е втора. Кристалина Георгиева, единствената, суперсвръхуникалната кандидатура, натрапена в последната минута от една банда подлеци, е на девето място от десет възможни. Това е резултатът от мръсната игра на тази банда, която напъна всичките си безмозъчни, но добре платени танкове, за да унизи България, да я превърне в посмешище и да я хвърли за присмех. Заради тези мерзавци България изгуби невероятен шанс, който се случва веднъж на хиляда години. И този шанс се нарича Ирина.

Ликувайте, истеричави слуги

автори на публични доноси, мръсни интриги и всякакви соросоидални подмолности! Плетете сонетни венци в чест на двете ви стрини - Кристалина и Меркелина! Целувайте им алчните ръчици, и краката на Световната банка, и задника на дедо ви Сорос! И не забравяйте да си приберете хонорарите, щото такова предателство скъпо се продава, а на България струва още по-скъпо, понеже за достойнството на държавата иде реч, за нейното достолепие, за нейния авторитет, за националните интереси. 
Ирина Бокова - дипломат от най-висока класа, човек уважаван, доказан, фин, деликатен, културен, просветлен, с 5 перфектни чужди езика, с дълбинни познания за световната политика. Подкрепа от тъй нареченото българско тъй наречено правителство, от тъй наречения български тъй наречен президент, от управляващите герберуги - нула. Само лицемерие, завист и простотия. Само интриги, лъжи и клевети.
И надраната плоча за "мрачното комунистическо минало". И безкрайния набор от гадости - от "путинска подлога" до "червена кучка" (няма да изброявам - не е вярно, че хартията понася всичко). И цял насапунисан сериал от мерзости - доносничеството на онзи гнусотник беснеещ, Евгений Михайлов; опорните точки (псувни, казано ясно) от кабинета на стрина им Кристалина, избликнали най-естествено в помиярщините на МИтоди Андреев; наглият натиск на хаджи Иванчо Кръстевич ефенди - този зъл гений, този велзевул на българския преход, който някога предаде и продаде д-р Желю Желев, организира предварителни избори в СДС и ни натресе Петърчо Стоянов. И най-долнопробно лайкейство, най-гнусав слугинаж, най-срамотно продажничество и сделкаджийство. Колко трябва да мразиш собствената си държава, за да я продадеш като амбулантен търговец и така да си купиш, да си осигуриш битието на ординарец на световната подлост?!
Не е вярно, че в 12 без 5 Борисов замени (подмени) Ирина, гаче ли това е мач на бистришките тигри, а мутрата дръзновено бие дузпи, докато вкара гиол в далновидно опразнената врата. Нищо подобно! Повече от година върви тоя пошъл сценарий с участието на в. "Политико" (който представяше Кристалинка като... брокер!), собственост на концерна "Аксел Цезар Шпрингер" (студентите по журналистика, предполагам, знаят какво е това); с участието и пълното съдействие на сп. "Ню Америкън", собственост на крайнодясната, расистка организация "Джордж Бърч" и на американските супермагнати братя Кох; плюс - къде без Прокопиев! - изданията на "Икономедия"! Плюс - къде без нея! - на стрина им Меркелина и ЕНП, щото не искали ляв генсек на ООН. Абе, как се не намери един човек в Португалия да напише една дума - една! - срещу Антониу Гутериш - лидер на Социалистическата партия и на Социалистическия интернационал! Как никой го не попита назидателно що ще на Бузлуджа през 2004 г. сред море от червени знамена, а!?

И цялата тази подмолност -

в името на стрина им Кристалина, обобщеният образ на посредствеността и овластената нелепост! В името на тази изкуствена патица, попаднала на високо място, която се отплаща за облагите с интригантство и мръсотийки всякакви. До появата на Кристалина пред ООН си мислех, че няма по-ужасен от моя английски. Днес се чувствам като един сър Лоурънс Оливие.
Какво ни показа стрината? Махленски английски, катастрофален френски, посредствен руски, нула познания, срам, позор, "Кен лий" и всичко, каквото си помислите в тоя дух. Обувките на Румяна Желева се оказаха по мярка. И даже малко възширочки. Ситуацията в Сирия е комплицирана, то е "като да свариш жаба", каза мудрословеснейшата патка; украинския въпрос щяла да го решава чрез брат си, щото "е женен за украинка" (върховно!); погрижила се за либийските бежанци в Тунис, като им занесла футболни топки - "да си изразходват енергията"! Плюс очакването "Боко харам" и "Ислямска държава" да се явят в ООН. Плюс финансите, които щели били да дойдат в ООН от Световната банка! Толкоз. Това бе всичко. Придружено с жестиулации, мимики, конвулсии, подскачания, подрипвания и подръпване на реверите като на годен циганин брат му. Стрина Кристалина се провали с трясък, та чак продъни пода на ООН. И цялата в бяло! К`во да й коментираш?! Това е тя, "уникалната кандидатура", подкрепяна от България! От България? Не! От продажниците на България!
Няма да употребявам сравнения като комедия, водевил, фарс и прочее.

Това са сериозни драматургични жанрове

те не бива да бъдат опошлявани от интересите на жалки продажници. Провалът на стрина Кристалина изобщо не ме вълнува. Той е закономерен, планиран, режисиран и платен. Провалът е за стрина Меркелина, ЕНП, Световната банка, "Билдербергите", Сорос, ИДИЛ и "Боко харам" (категорично). За цялата орда български лъжци, клеветници, подлеци и мерзавци, предвождани от Борисов, Плевнелиев, Митов, Тафров, Прокопиев, хаджи Иванчо Кръстевич ефенди, разните мИтодита, танкисти, беснеещи гнусотници и всякая сволоч от високонаративни умници и красавци.

След цяла серия предателства

на националния интерес, на българската държава, след съзнателния, умишления провал на АЕЦ "Белене", "Бургас-Александруполис" и "Южен поток", след превръщането на България в гигантски бежански лагер, след превъплъщението на Борисов в пощенски гълъб на Ердоган, след всичко това управляващите герберуги постигнаха своя "голям шлем" - провалът на Ирина Бокова и унижението, опозоряването на България. Не е нужно Борисов да чака провала на Цецка. Най-добре е още сега да мята оставка, да ходи да рита мачлета и да бие дузпи с бистришките тигри. Това му прилича. Пък и "мрачното комунистическо минало" го зове - и не само него! - да си обира крушите и да разчисти терена. И той, и Цецка, и Цецко, и сите верни синове и дъщери на "престъпния комунистически режим", днес - бащи, майки, баби, лели, стринки на България.
Прочее, знае ли някой кой е кандидатът на ГЕРБ за президент? Да не би да е стрина Кристалина?! Въх!


И за финал - аплодисменти за Ирина Бокова!

 

 

Източник: вестник ДУМА,  07.10.2016