Търсене в този блог

четвъртък, 25 юни 2015 г.

Декларация на Градския съвет на Българския антифашистки съюз - София

 

 

 

ДО
Парламентарно представените политически партии

Копие до:
Правителството на Република България

СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ


                                                               Д Е К Л А Р А Ц И Я
                            на Градския съвет на Българския антифашистки съюз - София

                                                        Уважаеми дами и господа,


        По повод зачестилите сблъсъци на етническа основа в Гърмен, Орландовци, жк „Дружба” и на други места, както и преекспонирането им от корпоративните медии заявяваме следното:
        Основна вина за проблемите има преди всичко неолибералният капиталистически модел, който изтегли държавата от социално-икономическата, образователната и други дейности, свеждайки нейната роля единствено като пазач на богатите и високопоставените от справедливата народна любов.
        През 25 годишния криминален преход бяха ликвидирани промишлеността, селското стопанство, образованието и социалното подпомагане, откъдето идваха работните места, жизнения стандарт и социално-битовата култура. На тяхно място се настаниха невежеството, мизерията и високата раждаемост като професии на социалното гето.
        Поведението на властимащите е класическа форма на фашизъм от страна на едрия капитал и неговите медии, целяща отклоняване на вниманието от огромната вина на капиталистическия елит и неговата пълна катастрофа в икономиката и политиката, като справедливото обществено негодувание срещу него се пренасочва на етническа основа.
        Българският антифашистки съюз в София категорично осъжда опитите за създаване и разпалване на напрежение и конфликти на етническа и религиозна основа и се обявява за категорична смяна на неолибералната политика в областта на икономиката, образованието, здравеопазването и социалното подпомагане на огромния брой бедстващи хора. Смятаме, че проблемите ще се решат с нов курс и нова власт, нямащи нищо общо с много от неуспешните експерименти след 1989 година.



Градски съвет на Български антифашистки съюз – София

23 юни 2015 г.