Търсене в този блог

сряда, 25 юни 2014 г.

ПРЕДИЗВИКАНО

 

 

Премълчавали сме много неистини и лъжи, разпространявани по адрес на Николай, но дойде момент, в който чашата преля

Ние, семейството на Николай Добрев, сме дълбоко потресени, възмутени и обидени от думите по адрес на нашия син и брат, изречени от народния представител и началник на кабинета на председателя на БСП Сергей Станишев – Татяна Буруджиева. Премълчавали сме много неистини и лъжи, разпространявани по адрес на Николай, но дойде момент, в който чашата преля и сме длъжни да защитим честта, морала и достойнството на семейство Добреви.

Думите на Буруджиева към Кирил, неин колега депутат и син на Николай Добрев: „И ти си цървул като баща ти”, са израз на омразата и булевардния език, а не на уважение и другарство – принципи, които винаги са ръководили Николай в мисията му в Социалистическата партия. Много е тревожно и жалко, че безпартийната г-жа Буруджиева е дъщеря на легендарния комунист и антифашист ген. Буруджиев.

Подобно поведение е много далеч от традиционните за нашата партия етика и морал.
Искаме да напомним на г-жа Буруджиева мнението за Николай Добрев на общественици, политици и обикновени хора:

Велислава Дърева:
“- За този български държавник, който има куража да мисли първо за държавата, а после за всичко останало и никога – за себе си;
- За този български държавник, който жадува не да види себе си на висок пост, а да опази държавата и народа;
- За този български държавник, който има морала и мъжеството да избере не гражданска война, а граждански мир;
- За този български държавник, който е най-напред българин, а сетне член на своята партия”.

Петър Дертлиев: „Във време на подлост и безнадеждност идва часът на истинските мъже и държавници. България не ще загине, докато има мъже като Добрев. И ще тръгнат хиляди хора по светлата диря, която ти остави”.

Иван Татарчев: „Пример за липсата на хамелеонщина е Николай Добрев. Той беше един голям българин, истински мъж, който пренебрегна политическите интереси на БСП в името на националните интереси”.

Калоян Шишков: „Аз с гордост ще обяснявам на своите ученици кой е Николай Добрев”.

Валери Найденов: „Голям българин, именно българин, защото той постави интересите на България над партийната лудост. И над собствените си интереси”.

Днес ние смятаме, че е необходимо най-после да има реакция от страна на председателя на БСП. Клеветите и лъжите, изричани от членове на БСП, на нейния НС и ИБ относно събитията от 10 януари 1997 г. и връщането на мандата на 4 февруари 1997 г., изключително ни озадачават, а мълчанието на ръководството на партията е недостойно.
Ние считаме, че нашият син и брат завинаги ще остане в историята като честен и уважаван български политик и държавник, а в БСП ще бъде помнен винаги като всеотдаен идеалист.

 

Семейство Добреви:

Кирил Добрев, на 96 години, член на партията от 1940 г.

Величка Добрева, на 94 години, член на партията от 1948 г.

Тома Добрев, на 63 години, член на партията от 1971 г.
                                                                                                                                                                                     

Гр. Гоце Делчев, 24.06.2014 г.