Търсене в този блог

четвъртък, 18 май 2017 г.

Къдесавипротеститебе ?! – II – Велислава Дърева

 


 

Фашизмът не е мнение. Фашизмът е престъпление.

 

 Каква е тази оглушителна тишина?
Защо не пищят вувузели по стъгди и мегдани?
Защо по жълтите павенца не се търкаляскат умните и красивите?
Защо няма дефилета и променади с кученца и дечица?
Къде е белият роял?
Защо няма пърформанси с нацистки маршове пред парламента и "Хайл! Хайл! Хайл!"?
Защо никой не вика "Оставка!", "Мафия!", "Боклуци!", Фашисти!"?
Защо мълчат стипендиантите на Сорос и "Америка за България"?
Къде е "Свободата" с обнажена гръд?
К`во става?
Къдесавипротеститебе?!
Пълно мълчание.
"Демократичната" съвест спи.
Ни звук.
Ни-що!
Що?
А през това време…
Павел Тенев, "патриот", господин зам.-министър за един ден, с изпружената по хитлеристки ръчица, много съжалявал. Не за друго, а защото "от една снимка се преекспонираха нещата", което създало "изкуствено напрежение", пък снимката била невинна, "в подигравателен стил", и като така подал оставка поради "стеклите се неприятни обстоятелства".
Патронът на преекспонирания подигравчия, "патриотът" Валери Симеонов, нечленоразделният вицепремиер, изломоти изискано: "Нацистки ли е поздравът наистина?", отговори изтънчено: "Глупости!", и по начин най-гнусен обезсмърти своето име с класическо словоизвержение: "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили в Бухенвалд, през 70-те години… Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село".
Патронът на Бухенвалдския майтапчия, премиерът Борисов, бащицата на ГЕРБ и на целокупния мат`рял, любимецът на Меркел, Юнкер, Дол и на целокупната евродесница, съжалявал също. Не за друго, а защото "това е удар по кариерата му" (на Тенев), "заради една глупост", и защото "стана скандал от това, че се е снимал през 2009 г. с жена си (!) в музей на восъчните фигури... Сега сме 2017... Ако не беше на този пост и не беше такава ситуацията…".  И понеже цинизмът няма спирачки, заключи: "Убеден съм, че и вие, като сте били командировки някъде, сте се шегували и сте правили такива неща. Човешко е!". И се вля в празничния разгул на пролетния бал на КРИБ. Човещинка.
Единият (Тенев) е артистичен, етюди разиграва с нацистки поздрав, щото обича да има сценарий. Другият (Симеонов) е майтапчия и шегобиец, шегувка се той с жертвите на нацизма, създал цяла "индустрия" за методично унищожение на хора. Ако можеше, и селфи щеше да си направи с избитите в Бухенвалд, а също така - в Освиенцим, Дахау, Майданек, Треблинка, Заксенхаузен... Ако можеше, ама няма как - стотици хиляди човеци излетяха из комините на крематориумите, издъхнаха, отровени с Циклон Б, в адски мъки под скалпела на Менгеле, а нацистите риеха трупове с булдозери... За третия (Борисов) тази гавра, това издевателство, тези извратени хуморески, шегички и майтапи са си нещо естествено, природно, човещинка. Отвътре му идат на него такива човещинки. Мутроидът е хуманоид.
Искам да ги видя тези шегаджии как се шегувкат в Батак, в черквата, пред посечените черепчета на пеленачетата!
Само да посмеят да припарят там!
Кариерата на единия приключи.
Другите двама обаче са премиер и вицепремиер, коалиционни партньори, морални съдници на обществото и главно - трегери и стожери. На какво? На стабилността. Една оставка на едно зам.-министърче е дребна, пренебрежима жертва в името на въпросната перверзна стабилност. На какво? На властта. На тяхната собствена, персонална власт, която им действа като омайно биле; на тяхното самооблъщение, че са велики държавници, национални водачи и благодетели всенародни; на тяхното вътрешно убеждение, че всички ние сме им задължени и ако те не са на власт, държавата ще погине. Точно обратното - те ще погинат извън властта. Заради властта продават душата си на дявола. В случая дяволът не носи "Прада". Има свастика на ръкава и крещи "Хайл!".
А "демократичната" съвест спи. Дълбоко.
И как няма да спи!
Нали тя, тази "демократична" евроатлантическа съвест възкреси нацистката лексика, подмени историята, смаза просвещението и унищожи духовността. И обяви българските антифашисти за престъпници. И ги осъди като престъпници. А техните убийци въздигна и превъзнесе като национални герои.
Уби повторно загиналите момичета и момчета, срути техните паметници, оскверни техните гробове, разпиля техните кости. За да изчегърта техните имена, тяхната саможертва и тяхната гибел от паметта на народа. А техните инквизитори и палачи възнагради с умилително преклонение.
Унизи живите антифашисти с едната цел - да отнеме смисъла на техния живот. И за да ги убие по-бързо, ако може.
Ако антифашистите са престъпници, фашистите са светци.
Щото е нямало фашизъм. А законна власт.
А щом няма фашизъм, няма и антифашисти. А бандити, които са си заслужили да бъдат простреляни, посечени, обесени, изгорени, удушени, обезглавени, захвърлени в канавките на историята.
И най-сетне - обяви 9 май за черна дата, а 9 септември  - за още по-черна. И се жалват, и страдат, и се тръшкат артистично, и катадневно кълнат и проклинат Червената армия, понеже съсипала демокрацията и благоденствието, в които светът се пличкал под горещите (ама много горещи!), крематориумни грижи на Фюрера. А щом победата над нацизма е черна дата, престъпление срещу човечеството, символ на всемирното зло, значи Хитлер е светъл идеал, ангел небесен, метафора на човеколюбието и олицетворение на демокрацията.
Всичко трябва да бъде заличено. Не е имало никаква война и никакъв нацизъм, и никакъв холокост, и никакви крематориуми, и никаква антифашистка съпротива, а Хитлер, Гьоринг, Гьобелс, Химлер, Айхман и прочее изверги, са невинни, свидни жертви на гадните болшевици, комуняги и путинисти.
Това знаят днешните 20-годишни, децата на прехода, превърнати в мутанти. Тези лъжи са тяхното знание. Тяхното невежество е тяхното убеждение. Невежеството ражда подчинение. Програмираното, умишленото невежество ражда чудовища.
И ги роди.
И всякакви овластени мерзавци и негодяи се шегувкат безнаказано и артистично с кръвта на милиони погубени в най-ужасяващата война. "В своето време и Хитлер е бил номер едно", каза преди девет години Борисов (нищо не се губи в интернет!), за когото гаврата с жертвите на нацизма си е човещинка. Така всеки похотлив примат оправдава своята похот.
Повтарям: Искам да ги видя тези шегаджии как се шегувкат в Батак, в черквата, пред посечените черепчета на пеленачетата!
Само да посмеят да припарят там!
А "демократичната" навувузелена съвест мълчи.
Пусти са жълтите павета.
И Брюксел мълчи.
Евроатлантически някак. Солидарно. С шегаджиите.
И европейската десница мълчи.
По семейному. Солидарно. С майтапчиите.
Важното е "нашият кучи син" да е на власт. Другото няма значение.
И САЩ мълчат.
А в Литва, Латвия и Естония дефилират неонацисти, в Украйна горят живи хора.
Важното е "нашите кучи синове" да са на власт. Другото няма значение.
"Другото" е истината.
Всички мълчат. Заети са. Пренаписват историята. Снабдяват човечеството с фалшива памет. Преформатират го.
Какво безмълвие!
Сякаш всички са онемели!
Сякаш мадам Нюланд им е затъкнала гръкляните с курабийки.

 

Източник: вестник ДУМА,  19 май 2017 г.