Търсене в този блог

събота, 5 ноември 2022 г.

Лъжите на “Коалицията на войната” - проф. Светлана Шаренкова

 

Даването на оръжия за режима в Киев е акт на БЪЛГАРОФОБИЯ!

“Коалицията на войната” със 174 гласа наложи в парламента недалновидното решение България да даде оръжия за режима на Зеленски в Украйна. Ден по-късно основните електронни медии изглеждат, сякаш дирижирани от таен задокеански отдел „Пропаганда на на лъжата“. В захлас транслират единствено гледната точка на “Коалицията на войната” и дежурните мейнстрийм опорки. Не беше представена нито една друга гледна точка! Нито на БСП и Възраждане, които гласуваха против решението на Парламента, нито на независими анализатори, и най-вече – нито една позиция в полза на мира и дипломацията! Въпреки че, дори допитването на Българската национална телевизия, показа че 80% от зрителите й са против даването на оръжие за Украйна.

Не бе представена и държавническата позиция на президента Румен Радев, който последователно е против намеса на България в конфликта и за мирното му решаване. Не бе чут и военният министър, които ясно заяви, че няма да оголи отбранителната способност на България.

Това е нечестна и опасна игра, защото всеки режим налага цензура когато предусеща, че опорните му точни не хващат дикиш, а хората разбират, че лозунгите на режима му лицемерни и лъжливи.

Ето някои от срамните лъжи на Коалицията на войната:

Първата е, че тя говори и действа от името на мнозинството от българския народ. Да, ама не… Огромното мнозинство е на негласуващите и отвратени българи, от които 60% не отидоха до урните. Но от какво са омерзени и отвратени? От подчинението на нашите политици на заповедите на „началствата“ от Вашингтон и Брюксел, от техния дневен ред и интереси, докарали България от 27-ото място по индекс на човешкото развитие на ООН през 1989 г. до 68-ото място днес и до хроничното ни положение на най-бедна, болна и топяща се нация в Европа!

А дали тези, които гласуваха за “партиите на войната” (ГЕРБ-СДС, ПП, ДБ, ДПС, и „БГ-Възход“) са ги подкрепили с най-главна задача да дадат оръжия за режима в Киев? Със сигурност не! Гласували са за тях с идеята да съставят работещо правителство, да приемат мерки срещу кризата, инфлацията, обедняването, фалитите, безработицата…

Лъжа номер две - даването на военна помощ нямало да създаде опасност за България и да ни превърне в мишена за Русия. Това било „символично“, “ценностно” решение в полза на демокрацията и лоялността към ЕС и НАТО. Срещу старото ни оръжие сме ще получим ново от САЩ и НАТО…Колкото получихме първите осем и колкото ще получим и вторите осем F 16 срещу 4 млрд. лв. от бедните български данъкоплатци.

Тази „мотика“ България настъпва не за пръв път. Превръщането ни във фронтова държава, създава опасност да бъдем мишена, защото на всички е ясно, че конфликтът е между САЩ и Русия, но на територията на Украйна.

През 1941 г. България обявява подобна „символична“ война на САЩ и Англия с лозунги за солидарност със съюзниците от Остта Рим-Берлин- Токио и обещания за бъдещи ползи за “Велика България”. Резултатът са бомбардировките над София и други градове с над 3 хил. убити и 5 хил. ранени, изселване и евакуация на част от населението на столицата, довело до парализиране на държавата и икономиката, до разрушения на градове и инфраструктура, както и до позорното нацистко антиеврейско законодателство.

Но да се върнем към по-близката ни история! Обещаваха ни големи благини от въздушния коридор за НАТО при бомбардировките над съседна Югославия и от участието ни във войната срещу Ирак. А получихме “заблудена” натовска ракета в Горна баня и загинали български войници в Ирак. А за обещаните, но не получени дивиденти, за бизнеса по възстановяването на арабската държава и връщането на иракския милиарден дълг към България – никой не пита.

Следващ актуален въпрос! Защо съседна Турция – държава с над 82 млн. население и втората по численост и въоръжение армия в НАТО не дава оръжия за Украйна. Президентът Ердоган не се кланя на Вашингтон и Брюксел, а като отговорен световен лидер посредничи между Москва, Запада и Киев. Турция отказа да наложи антируски санкции и вече калкулира колосални икономически и енергийни ползи от доверието на Русия.

Без коментар е фактът, че Турция е наследник на империя, водила десет войни с Русия. След последната от които, Русия ни върна свободата и държавността! Затова решението на парламента България да изпрати оръжия срещу своите освободители е национален позор.

Лъжа номер три: решението на парламента, било проява на хуманизъм, солидарност и път към мира!? Само че, разумът и мъдростта съветват точно в обратното:  “И най-лошият мир е по-добър от най-добрата война”.

Безотговорните политици от “Коалицията на войната” не разбират от армия и отбрана, нито биха отишли сами и биха пратили синовете си на война. Те ще се скрият като мишоци при първата опасност и когато палачинката на историята се обърне - първи ще гласуват нещо коренно различно, ако „началството“ нареди така – това е съдбата на ренегатите и опортюнистите.

За нас българите, тази война е много тежка и тъжна и не бива да участваме в нея под никаква форма. Защото в нея са въвлечени два братски за нас народи – руският и украинският. Пътят е един – успокояване на ситуацията, търсене на компромис и постигане на мир.

Отделен е въпросът дали украинският народ и режимът на Зеленски – са едно и също. Ако в Киев управляваха политици, които изпълняваха Минските споразумения, а не избиваха мирни жители с руско самосъзнание в Донецк и Луганск, ако руският език и култура не бяха забранявани и не се толерираха нацистки паравоенни формирования, тази война нямаше да я има. И украинците щяха да живеят в мир с руснаците.

Конфликтът се подклажда от западните елити, които нареждат на Киев да не се водят преговори, а на София – да се дадат оръжия. Това са проскубаните и с патологична русофобска омраза ястреби на новата Студена война и техните западни ментори. А те имат една неосъществима вековна мечта, Русия да бъде разделена и подчинена, за да отдаде на безценица безбрежните си природни ресурси на глобалната финансова олигархия.

Затова, не за украинския народ, за морални ценности или за национални интереси работят и нашите “герои” от “Коалицията на войната”, а даването на оръжия за режима в Киев е не само русофобски акт, то е безнравствена българофобия!

Време е БСП като единствената лява и авторитетна партия на мира, да заеме своето място начело на масов поход за мир, срещу изпращането българско оръжие в Украйна, и най-вече - за реални социални решения в днешните тежки кризи!


04.11.2022