Търсене в този блог

четвъртък, 17 март 2022 г.

Руската военна операция срещу режима на киевската хунта

 

 

                  Значение и предварителна оценка

Започналата на 24 февруари 2022 г. руска военна операция по денацификация и демилитаризация на Украйна се нуждае от своята оценка от гледна точка на съпротивата срещу американския претендент за световно господство.

Първото, което трябва да се отбележи, е, че в случая не става въпрос за война срещу украинския народ, а за военна операция срещу кървавия и нелегитимен бандеровски режим, спонсориран и инсталиран от Запада през 2014 г. Целта на този киевски режим беше не само да ограбва и тероризира местното население, но и главно да бъде насъскван срещу Русия – една от държавите, отказващи да приемат и противопоставящи се на американските претенции за глобален диктат.

Хунтата от бандити и фашистки убийци, която управлява украинската държава през последните 8 години, е отговорна за смъртта на хиляди невинни хора – украинци, руснаци и българи, включително и стотици деца. Отказващите да се подчинят на проамериканската диктатура хора от Донецка и Луганска област, и поради това самоопределили се като самостоятелни народни републики, бяха подложени на безогледен терор и бомбардировки. Специално за нас, като българи, не може да е без значение фактът, че киевският бандеровски режим, преследва българския език, поругава български паметници и избива наши сънародници. Но тази незаконна рожба на ЦРУ и НАТО, временно овладяла Киев и Украйна, е обречена, както са обречени и нейните западни господари.

След разгрома на нацистка Германия САЩ са главният претендент за световно господство – те са опасали света със стотици военни бази, за да обкръжават, тероризират и заплашват стремящите се към свобода и независимост страни и народи, чрез диктатурата на долара се стремят да налагат финансово-икономическа зависимост, а чрез холивудските филми и музика – да оглупяват и духовно подчиняват хората, особено младите. Операцията по денацификация и демилитаризация на Украйна и очертаващият се разгром на бандеровската диктатура ще бъде пореден сериозен удар срещу американския хегемонизъм, който е главен враг на човешкия род след 1945 г. Тази руска военна операция ще бъде удар и по всеки проамерикански режим в региона, включително и у нас, в България, където 30 години неоколониално западно управление доведе до безпрецедентна демографска (и всякаква друга – икономическа, социална, културна) катастрофа и стопяване на населението от 9 на 6.5 милиона души.

Още през 2018 г. ние казахме и написахме думи, зад които стоим и сега:

Днес всяка победа срещу американското влияние е победа за цялото прогресивно човечество. Всеки, който се опълчва на американския глобализъм е революционер на своето време и служи на призива на Че Гевара за единство на народите срещу главния враг на човешкия род. И колкото и невероятно да изглежда за някои, това единство на народите не е абстрактно, не е книжно, не е просто едно пожелание, а една доказана повеля на времето, която развява знамето на социалната справедливост и националната независимост – от Москва, Минск и Донбас до Ханой, Пекин и Пхенян, от Хавана, Ла Пас и Каракас до Газа, Дамаск и Техеран.

Трябва да направим всичко възможно да убедим колкото се може повече наши все още колебаещи се сънародници в никакъв случай да не се подвеждат и да не подкрепят кървавата киевска хунта.

Ръководителите на българската държава трябва да осъзнаят, че мнозинството от българския народ повече от всякога е с Русия, желае победата на Руската армия и няма да толерира каквато и да е българска държавна подкрепа за бягащите от справедливо възмездие бандеровски бандити и престъпници, слуги и платени агенти на Америка. Управляващите, които се поставят в услуга на САЩ, предават българските национални интереси и тласкат страната ни към нова национална катастрофа.

Нито един българин в помощ на киевската хунта, никакво оръжие за бандеровците, незабавна отмяна на всички санкции срещу Русия – такава трябва да е българската национална позиция днес.

 

ПС: В настоящия материал изказваме само своята предварителна оценка – следим развоя на руската военна операция и на нейното глобално отражение, и ще излезем с допълнителни и по-разширени материали по темата. Тук единствено даваме разяснение на нашата обща позиция, така както сме го правили и за руските военни операции в Южна Осетия и Абхазия (2008 г.), Крим (2014 г.) и Сирия (2015 г.), за всяка от които е било характерно, че са удар по претенциите на САЩ за световно господство.

 

Движение „23 септември“

16 март 2022 г.