Търсене в този блог

сряда, 23 септември 2015 г.

Ода за независимостта - Александър Симов

 




Горд съм, че България е независима държава. Сърцето ми пее. Душата ми скандира. В последните 25 години България не само доказа, че е независима, ами отиде толкова напред в независимостта, че днес вече може да се обърне и да се изплези на другите държави, които още циклят в миналото. За толкова много години преход България, и то на едро, успя:
1. Гордо и независимо унищожи индустрията си. Независимите държави не се нуждаят от икономика.
2. Абсолютно независимо затвори 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", защото независимите нации разчитат на милостта на вселената да ги топли и грее.
3. Прелестно и много независимо се отказа от АЕЦ "Белене", "Южен поток" и "Бургас-Александруполис" и от всички големи инфраструктурни проекти. Това е гордо, независимо, прелестно дело, извършено без абсолютно никакъв, ама никакъв, повтарям никакъв натиск отвън. Честит празник, нали така?
4. Абсолютно независимо прати войски в Афганистан и Ирак, защото нали така правят независимите държави - помагат в побъркването на света.
5. Взе абсолютно самостоятелното решение, ама напълно независимото да спре руска хуманитарна помощ за Сирия.
И, за да ни стане още по-гордо, тези дни се изясни, че Македония е протестирала пред Украйна заради включването на свои журналисти в забранителен списък. Пълни лузъри. България пък мълчи. Защото така правят независимите, нали? Снишават се и треперят.