Търсене в този блог

неделя, 14 юни 2015 г.

ОБСАДА: Неолиберализмът заробва демокрацията – филм в 16 части

 

 

 

 

Канадски  документален филм на продуцента, режисьора и автора Ришар Бруйет (Richard Brouillette) от Квебек, Канада, създаден 2009 г.

Превод и субтитри на български : Даниела Пенкова


Филмът на части или изцяло виж тук:   http://www.dokumentalni.com/?p=1321


ОБСАДА: Неолиберализмът заробва демокрацията / Encirclement. Neo-liberalism ensnares democracy (2009)

Днес българската икономика се подчинява на принципите на свободния пазар. Всички знаем какви са резултатите от това. Но България съвсем не е единствената страна, обсадена от икономическата доктрина, наречена „неолиберализъм“. Този документален филм проследява историята на неолиберализма от неговото раждане до днес. Ще видим кои са идеологическите бащи на свободния пазар; какви методи използва пропагандната мрежа, която ни заобикаля отвсякъде; кой и как принуждава правителствата да приемат политики, унищожаващи социалната държава. Ще разберем защо икономиката в целия свят се разпада пред очите ни.
Този документален филм ще ни помогне да опознаем неолибералите и тяхната основна цел: пълното завладяване на всички природни и човешки ресурси. Дали някой ден ще се измъкнем от блатото? Това може да стане единствено, ако осъзнаем на какви принципи се гради светът, в който живеем.

 

Може да ползвате и някоя от тези връзки:

https://www.youtube.com/watch?v=ITSfS4fX3AA&list=PL27B4C42D57B99D80 

https://www.youtube.com/watch?v=ITSfS4fX3AA&list=PL6F8C26FAE8E17301