Търсене в този блог

вторник, 15 април 2014 г.

Киевските политици постепенно предават позиции - Андрей Архипов

 

 

 

Киев не се осмелява да изпрати в Източна Украйна нови войски, специални сили и милиции, защото там ги обезоръжават, а понякога просто редовните бойни части преминават на страната на протестиращите .

Събитията от последните два дни обаче ясно показват, че самоубийствената реторика откъсната от реалността на изпълняващия ролята на главата на Министерството на вътрешните работи на  Украйна Арсен Aваков накрая окончателно дискредитира властта в Киев. Сега върху него се стоварва цялата отговорност за срива на правоохранителната система и отделните и органи. Провалът на т. нар. "анти - терористична операция " в източната част на страната стремително приближава този ден, когато активните потребители на  социалната мрежа "Фейсбук” започват да искат неговата оставка.

 
Aваков отдавна пое ролята на "ястреб", чиято задача е потискане на всички прояви  на съпротивление към сегашните власти в Киев. Чрез извънредни закони, след жестокото потушаване на общественото недоволство , Киев ще трябва да жертва  фигурата на Аваков, по чието време  са ангажирани екстремистите от „Десен сектор” , кървавите ръце на които свалиха бившето украинско правителство.

 

Въпреки това, мисията възложена на Aваков не успя и стана причината в ситуацията да  се намесва Турчинов, друг фатален политик, чието пребиваване в коридорите на властта се ограничава до  насрочените президентски избори. Днес той прекрачи границата, отвъд която няма връщане назад, като покани в страната чуждестранни военни за потискане на цивилното население.


Впрочем, може би скоро ще им се наложи да се справят с жителите на украинската столица. Дори и те излизат извън контрол и се осмеляват да декларират неприемане на социалната политика, провеждана от новите власти в Киев, или по-скоро пълната липса на такава, в резултат на неконтролираното падане на стандарта на живот , обезценяването на националната валута и обедняване на населението.


В Киев на Майдана излизат на протест граждани , които посочват, че самоназначилата се власт издевателства над народа.  " За последната седмица живота в Украйна стана непоносим , това е  холокост в XXI век : цените на хранителните продукти се удвоиха , разходи за лекарства се увеличиха с 50% , услугите за комунални услуги и газ с 50% , пътуване с маршрутки в Киев - почти два пъти" - заявява Ирина Богданец от протестиращите.

 

14.04.2014

 

Оригиналната статия тук: http://www.vesti.ru/doc.html?id=1478893