Търсене в този блог

неделя, 8 май 2022 г.

Сергей Глазев: Народът не разбира добре какво се случва


Ще се опитам накратко да обясня и обоснова необходимите мерки за постигане на Победата.

Специалната военна операция разкри план, изготвен предварително от властовия и финансов елит на САЩ за завземане на властта в Русия. Той включва следните компоненти и стъпки.

 

1. Да се изтощят руските въоръжени сили във войната срещу бойците от Въоръжените сили на Украйна, добре обучени и контролирани директно от Пентагона, „зашити“ от нацистки вертикал офицери, назначени от американските и британските разузнавателни служби. Да се превърне населението на Украйна в зомбита, заразени с русофобия. Успоредно с това да се насочи световната общност срещу Русия, повдигайки срещу нейното ръководство обвинения за военни престъпления и геноцид. На тази основа да се конфискуват валутните активи на Русия и да се наложат тотални санкции срещу нея, като се нанесат максималните възможни щети. Този етап всъщност е завършен.

2. Да се тероризира руското население с обстрел на гранични населени места и военни инфраструктурни обекти, саботаж на транспорт, хакерски атаки. Да се порази общественото съзнание с поток от негативни фалшиви новини и антиправителствена пропаганда чрез социалните медии. Да се налага чрез собствени агенти на влияние във финансово-икономическите власти провеждането на икономическа политика, блокираща мобилизирането на ресурси, включително: завишаване на лихвените проценти, продължаване на износа на капитали, насърчаване на паричните и финансови спекулации, манипулиране на обменния курс на рублата и вдигане на цените. По този начин многократно да се влоши ефектът от санкциите и да се провокира свлачищен спад в производството и намаляване на жизнения стандарт. Тази фаза е в разгара си.

3. На фона на спадане на жизнения стандарт и загуби в хода на операцията, да се предизвикват протестни настроения и деструктивни обществено-политически действия с цел сваляне на легитимното правителство. Използва се целият арсенал от методи за организиране на „цветни революции“, финансирани от компрадорската олигархия под обещанието за размразяване на иззетите активи в американско-европейската юрисдикция. Успоредно с това се подготвят организационни и идеологически основи за сепаратистки действия в регионите. Този етап е в процес на активно развитие.

Този план предвижда и следните задачи:

-          Консолидиране на контрола на САЩ над Европейския съюз и страните от НАТО;

-          Използването на въоръжените сили на Полша, Румъния и балтийските държави, както и наемници от страните от Запада, Близкия и Средния изток във военни операции срещу Русия;

-           Унищожаването на мъжкото население и реалното поробване на жените и децата в Украйна за последващото развитие на тази територия в интерес на силово-финансовия елит на САЩ, Великобритания и Израел.

 

Изпълнението на този план всъщност е насочено към унищожаване на руския свят. След това американската „дълбока държава“ планира да унищожи Иран и да блокира Китай.

Поради обективните закономерности на световното икономическо развитие този план е обречен на провал. САЩ няма да могат да спечелят глобалната хибридна война, която отприщиха, за да запазят глобалната си хегемония. Те безвъзвратно я губят от Китай, който бързо се разраства в резултат на антируските санкции.

В стремежа си да нанесат максималните възможни щети на Русия, Вашингтон, Лондон и Брюксел изиграха основните си карти: монопол върху емитирането на световни валути, имидж на образцова правна демократична държава и вяра в „свещеното“ право на частните лица на имущество. Така те поставят всички независими от тях държави пред необходимостта от търсене на нови глобални валутни инструменти, механизми за застраховане на риска, възстановяване на международното право и създаване на собствени системи за икономическа сигурност.

Антируските санкции не засилиха, а напротив, подкопаха глобалното господство на САЩ и ЕС, към което останалата част от света започна да се отнася с недоверие и опасение. Те драстично ускориха прехода към нов световен икономически ред и изместването на центъра на световната икономика към Югоизточна Азия. Русия трябва да устои на конфронтацията със САЩ и НАТО, довеждайки операцията до логичния ѝ край, за да не се окаже разкъсана между тях и Китай, който необратимо се превръща в лидер на световната икономика.

 

Източник: Поглед.инфо, 02.05.2022 г.